Przedstawiamy Państwu 9 etapów według których odbywa się hodowla i przetwórstwo naszych ryb. Wszystkie etapy przebiegają według ściśle określonych norm i podlegają dokładnej kontroli. Cały proces hodowli pozwala nam zaoferować niespotykaną powtarzalność produktów i ich najwyższą jakość.
Etap I – Ikra
Import najlepszej ikry z hodowli we Francji i innych krajach Europy.
Etap II – Wyleg
Wylęg w specjalistycznych budynkach wylęgarni Fario. Budynki te zasilanie są wodami źródlanymi o stałej temperaturze.
Etap III – Podchów narybku
Podchów narybku, który następnie zostaje przetransportowany do specjalistycznego ośrodka hodowlanego Fario w Nowinie.
Etap IV – Ryba hodowlana
To etap ryby hodowlanej podczas którego następuje powrót porośniętej ryby do ośrodka hodowlanego w Zochowie i jej dalsza hodowla do uzyskania wagi wskazanej przez odbiorcę.
Etap V – Odławianie
Odławianie odbywa się poprzez zautomatyzowany proces odławiania pozwalający na szybką segregację ryby pod względem jej wymiarów w celu dobrania jej optymalnej wielkości pod kątem konkretnego zamówienia odbiorcy.
Etap VI – Patroszenie
W halach przetwórni następuje tzw. Patroszenie ukierunkowane ryby:
- ze skrzelami
- bez skrzeli
Etap VII – Filetowanie
Filetowanie.
Etap VIII – Pakowanie do lodu
Pakowanie do lodu i przygotowanie do wywozu ryby z przetwórni.
Etap IX – Wywóz
Wywóz. W ciągu 24 godzin od chwili odłowienia nasza ryba może znaleźć się w dowolnym zakątku Polski.