Produkty

p0.png

p00.png

p01.png

p2.png

p3.png

p4.png

p6.png

p5.png

Przedstawiamy Państwu 9 etapów według których odbywa się hodowla i przetwórstwo naszych ryb. Wszystkie etapy przebiegają według ściśle określonych norm i podlegają dokładnej kontroli. Cały proces hodowli pozwala nam zaoferować niespotykaną powtarzalność produktów i ich najwyższą jakość.

Etap I – Ikra
Import najlepszej ikry z hodowli we Francji i innych krajach Europy.

Etap II – Wyleg
Wylęg w specjalistycznych budynkach wylęgarni Fario. Budynki te zasilanie są wodami źródlanymi o stałej temperaturze.

Etap III – Podchów narybku
Podchów narybku, który następnie zostaje przetransportowany do specjalistycznego ośrodka hodowlanego Fario w Nowinie.

Etap IV – Ryba hodowlana
To etap ryby hodowlanej podczas którego następuje powrót porośniętej ryby do ośrodka hodowlanego w Zochowie i jej dalsza hodowla do uzyskania wagi wskazanej przez odbiorcę.

Etap V – Odławianie
Odławianie odbywa się poprzez zautomatyzowany proces odławiania pozwalający na szybką segregację ryby pod względem jej wymiarów w celu dobrania jej optymalnej wielkości pod kątem konkretnego zamówienia odbiorcy.

Etap VI – Patroszenie
W halach przetwórni następuje tzw. Patroszenie ukierunkowane ryby:
- ze skrzelami
- bez skrzeli

Etap VII – Filetowanie
Filetowanie.

Etap VIII – Pakowanie do lodu
Pakowanie do lodu i przygotowanie do wywozu ryby z przetwórni.

Etap IX – Wywóz
Wywóz. W ciągu 24 godzin od chwili odłowienia nasza ryba może znaleźć się w dowolnym zakątku Polski.

 

Fario - Jakość

Wszystkie produkty trafiające do naszych odbiorców poddawane są bieżącej kontroli na każdym etapie produkcyjnym oraz podczas transportu. Ponad to przeprowadzamy szereg badań w zewnętrznych laboratoriach mających potwierdzić jakość i walory prozdrowotne naszych produktów. 

Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Czytaj więcej…

Zrozumiałem